Om oss

Välkommen till winomaten!

winomaten blogg vinsiderVi är ett par som är roade av vin & mat. Vi är inte i branschen men provar och lagar nyfiket så mycket vi kan och älskar att gå ut och äta på restaurang. Vi har under de senaste 18 åren regelbundet provat vin, gått vinkurser, gjort ett stort antal vinresor i både budget- och mer påkostad form.

Alla omdömen om vin och mat som vi publicerar på denna blogg är våra gemensamma och vi hoppas på så sätt kunna ge dig en mer genomanalyserad, rättvis- och mångfacetterad bild än om någon av oss skrivit på egen hand. Inte sällan är vi oense när vi provar vin eller lagar mat vilket, under livliga diskussioner, tvingar oss till en djupare analys som förhoppningsvis ska ge dig en bättre bild.

Här på bloggen winomaten kommer vi publicera lite mer utförliga texter och fullständiga recept och winomaten på instagram ger dig en möjlighet att följa allt vi provar och lagar i en snabbare form.

Om du hänger med på vår resa kommer vi ge dig tips på goda viner, smakrika maträtter som inte är svåra att laga och kul restaurangupplevelser. Vi kommer dela med oss av de trix vi lärt oss i köket och inte minst alla fallgropar vi har fallit ner i under åren och säkerligen kommer att göra även framöver. Funderar du på att börja lagra vin ska vi försöka ge handfasta råd och komma med tips från alla de kanaler som idag finns för vininköp. Ett litet vinlager hemma gör livet så mycket roligare enligt oss.

Välkommen till vår värld!

Patrik & Lena