Slå till snabbt!

Vi har under de senaste åren blivit helt förälskade i Cru Beaujolais dvs vingårdviner från Beaujolais gjorda på druvan Gamay. Dessa viner skiljer sig ganska mycket från Beaujolais Nouveauvinerna som säkert de flesta tänker på när man pratar om Beaujolais. Vi tycker att de närmast kan jämföras med andra kvalitetsviner från Bourgogne.

Just nu finns en tillfällig pärla på systembolaget i form av Beaujolais Cote de Brouilly L´Heronde 2018 från Domaine Chasselay med varunummer 95110 för 189 kronor.

Domaine Chasselay är ekologisk certifierade sedan 2006 och alla viner lagras på antingen små eller stora ekfat i sex till åtta månader.

Vinet är fullkomligt fullproppat med violer och hallon. Smaken är ännu ung men i en fantastisk balans med läcker syra, fin längd och viss gräddighet i doft och eftersmak. Alla fyndklockor som finns ringer hos oss och vi har köpt på oss ett antal flaskor för konsumtion de närmaste fem åren.

Gillar du redan Cru Beaujolais blir du knappast besviken och har du ännu inte provat på dessa ljuva droppar kan du inte få en bättre start än med det här vinet. Enda kruxet är att det i skrivandets stund bara finns drygt 100 flaskor kvar på systembolaget så det gäller att du slår till snabbt.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.