Två superfynd i beställningssortimentet

Två superfynd i beställningssortimentet
Varje vecka provar vi nya viner på winomatens instagramkonto. Det kan handla om nyheter som släpps på Systembolaget eller viner från olika nätvinhandlare. Många gånger tar dessa viner slut relativt fort men vi har vaskat fram två riktiga pärlor, ja rent av superfynd i vår provningsbok, som finns i Systembolagets beställningssortiment och som ännu är tillgängliga. Vill du ta del av alla våra vintips så gör du bäst i att följa vårt instagramkonto som du hittar här: https://www.instagram.com/winomaten/?hl=sv

Rivetto, Lange Nebbiolo, varunummer 76153 pris 249:- importeras av Tryffelsvinet

Enrico Rivetto är Barolos första biodynamiska producent (Deemeter-certifikat 2019). Enrico håller till i Lirano som ligger exakt på gränsen där Barolo och Alba möts. Rivettos vingårdar ligger högst på en kulle 400 meter över havet. Lange Nebbiolo 2018 består av 95% Nebbiolo och 5% Barbera. Vinet är jäst på ståltank och lagrat 12 månader på 30 hektoliters slavonska ekfat.

Våra provningsnoteringar: Smeksamma ros- och nypontoner dansar runt i gommen innan de mer vresiga hallonen slår till med full kraft. Här är det både balettskor och boxhandskar på samma gång och vi faller pladask. Alla fyndklockor ringer för oss och de är av domkyrkostorlek.

La Ganghija, Barbaresco 2016, varunummer 76226, pris 329:- importeras av Picky Drinks

La Ganghija drivs av Enzo Rapalino som är född och uppvuxen i Tresio beläget på toppen av kullarna i hjärtat av Barbaresco. Just landskapet runt Barbaresco är det vackraste vi har skådat i i vinvärlden och vi bär på en ständig längtan dit.  Detta vin kommer från de tre vingårdarna ”Giacosa”, Bricco di Tresio” och Giacone” som alla tre ligger ca 400 meter över havet. Vinet är lagrat både på barrique och botti.

Våra provningsnoteringar: Nypon, mynta, läder och små tobaksstänk. Viner är redan tillgängligt och sååå elegant utan att göra avkall på vare sig kraft eller intensitet och får fyndstämpel av oss.

Båda vinerna går utmärkt att dricka idag och mår bra av någon timme i karaff. Du kan utan tvekan också lagra dem upp till 10 år.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.