winomatens lammlägg

I den stora lammlådan som vi köpte från Gårdssällskapet fanns två stycken lammlägg. En av oss är oerhört förtjust i långkok på lammlägg men den andre är mer skeptisk. Vi gör ändå ett försök att få den skeptiske över på rätt sida. Lammläggen masseras in med olivolja och kryddas med Herbes de Provence runt om. Det är en kryddblandning bestående av basilika, fänkålsfrö, lavendel, mejram, rosmarin, salvia, sommarkyndel och timjan.

Därefter bryns läggen i het stekpanna några minuter……

….innan de läggs i en ugnsform…….

….tillsammans med 4 lagerblad, 4 vitlökar, 1 gul lök, 1 dl kalvbuljong och ca 3 dl rödvin.

Täck över formen med folie och sätt in i ugnen på 150 grader.

Låt stå i ca 3 timmar.

Sila spadet och reducera vätskan till hälften, tillsätt en burk creme fraiche och såsen är färdig. Servera sedan läggen med stekt polenta eller potatismos.

Den skeptiske av oss har numera gått över till rätt sida.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.