Baconlindad hälleflundra

Baconlindad hälleflundra
Genom att linda in hälleflundran i alspånsrökt bacon får vi fram lite rökighet samt att fisken håller ihop fint. Vi kombinerar med en härligt krämig Vermouthsås som binder ihop alla smaker. Fräschören kommer från en svamp- och spenatsallad som krispas till med hackade marconamandlar & ett smörstint potatismos får rätten att bottna. I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg.

Beräkna ca 150 g hälleflundra per portion. Be fiskhandlaren att dela upp i portionsbitar och även ta bort skinnet. Rulla ihop filéerna och linda bacon runt samt fäst med tandpetare. Salta och peppra. Stek fisken i medelvarm stekpanna i smör och olja, ett par minuter på varje sida. För att få fram ett krispigare resultat stek gärna på baconsidorna lite också. Lägg fisken i en ugnsfast form och stek färdigt i ugnen på 200° tills innertemperaturen är 40-45°.

Svamp- och spenatsallad
Vi använde en blandning på champinjoner och ostronskivling. Man kan med fördel använda vilken svamp som helst tillsammans med champinjoner och blanda med. Skiva svampen och stek i smör några minuter. På slutet läggs färska spenatblad i – blanda runt. Hacka lite marconamandlar eller rostade pinjenötter och strö över.

Vermouthsås
Häll 1 dl vermouth i en panna. Tillsätt 1 fiskbuljong (eller fiskfond). Blanda i 1 dl creme fraiche och vispa hela tiden under 4-5 minuter tills såsen tjocknat lite. Skär 100 g smör i små fyrkanter och montera ner i såsen. Smaka av med cayennepeppar. Hacka gräslök fint och strö över såsen.

Servera fisken med salladen och såsen – vi serverade potatismos till – njut!

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.