Köttfärslimpa med twist

Köttfärslimpa med twist
Glöm skolbespisningens trista, torra köttfärslimpa (i alla fall var våra det) och testa denna saftiga och läckra variant som är hur roligt som helst att laga och funkar fint vardag som helg. Se hur vi gjorde i videoreceptet längst ner i detta inlägg.

Köttfärslimpa med twist serverat med potatistorn

Ingredienser
700 g köttfärs
100 g tärnad lök
1 dl ströbröd
4 ägg (ett till färsen och tre till topping)
2 vitlöksklyftor, rivna
Salt & peppar
0,5-1 dl öl
120 g bacon
200 g färskost
100 g ost t.ex emmentaler

Blanda ströbröd i en skål tillsammans med tärnad lök, riven vitlök, salt, peppar samt öl. Lägg slutligen i köttfärsen och rör ihop.

Lägg köttfärsen på smörat bakplåtspapper i en brödform. Gör en skåra i färsen med en sked och lägg i bacon, därefter färskost och toppa med emmentalerost. Knäck tre ägg ovanpå köttfärslimpan och sätt in i ugnen på 180° i ca 1 timme. Njut!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.