Bacon- och salsicciapaj

Bacon- och salsicciapaj
Att göra paj på filodeg ger en härlig frasighet och får pajen att kännas lätt även med tyngre fyllningar. Här i en kryddig, småhet variant med bacon, salsicciakorv och sting från cayennepeppar. I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg.

Fyllning till pajen
1 pkt bacon
3 salsicciakorvar
1/2 purjolök
Ta skinnet av korven och dela den i mindre bitar. Skär upp baconet och skiva purjolöken tunt. Stek bacon och lägg sedan i salsiccian. Låt purjolöken gå sakta i panna med en klick smör.

Pajdeg
3 ark filodeg
Smör till pensling
Smält smöret och pensla filodegsarken. Dela på hälften och fyll en pajform. Lägg filodegen omlott så formen täcks ordentligt.

Häll bacon- korv- och purjolöksblandningen i pajformen.

Äggstanning
3 ägg
3 dl grädde
Salt & peppar
Knäck tre ägg, häll i grädde – salta och peppra och blanda ordentligt. Häll blandningen i pajformen och strö över riven ost.

Grädda i 200° ca 20 minuter eller till äggstanningen stelnat. Låt svalna lite och servera med en klick gräddfil eller crème fraîche.

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.