Fläskfilé fylld med ost och salvia

Fläskfilé fylld med ost & salvia
Vi fyllde en fläskfilé med dijonsenap, Västerbottensost och smörstekt salvia. Smakkombinationerna blev magiska och i videofilmen längst ned kan du följa receptet steg för steg.

Smörstekt salvia
1 kruka salvia
Smör
Plocka bladen från salvian. Bryn smöret i en liten stekpanna/kastrull. Lägg i bladen och låt dem stekas krispiga. Ta upp och lägg på hushållspapper för att rinna av.

Häll västerbottensosten på en tallrik och smula över salvian.

Fläskfilé
Rensa bort eventuella hinnor. Skär ett djupt snitt i köttet (inte hela vägen). Bred dijonsenap på snittytorna och häll i ost- och salviablandningen. Bind upp köttet, salta och peppra. Bryn i en stekpanna runt om och lägg sedan upp i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 200° och låt köttet stå inne i ca 20-25 minuter eller tills innertemperaturen är 65-70°.

Ta ut och låt vila i folie. Klipp bort snöret och skär upp centimetertjocka skivor.

Champinjoner i vitvinssås
500 g champinjoner
Smör till stekning
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 dl vitt vin
1,5-2 dl grädde
1 tsk champagnevinäger
Svartpeppar

Lägg champinjonerna i stekpannan och fräst dem lätt. Slå vinet över och skölj runt. Pressa i en vitlöksklyfta, häll i senap och grädde. Ta några tag med pepparkvarnen. Salt behövs inte, sältan kommer från senapen. Vispa ihop och slå i en tsk champagnevinäger. Koka ihop några minuter så såsen börjar tjockna.

Vi valde att servera fläskfilén tillsammans med potatistorn och champinjonsås dekorerat med några salviablad som vi sparade för upplägget.

 

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.