Pasta Lumaconi

Pasta Lumaconi
Genom att låta okokta Lumaconis (pastasnäckor) långsamt bakas i ugnen på en bädd av Bechamelsås & fyllda med Salsiccia  får du fram djupa, ljuvliga smaker och hela köket doftar av Italien. I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube).

Ingredienser
Lumaconipasta (pastan ska inte förkokas)
Salsiccia (ca 350 g)
1 gul lök
1 burk tomater, gärna med chili (vi använde Itigo Arrabbiata Pastasås med chilipeppar)
1 skvätt vitt vin (inte nödvändigt)
1 buffelmozzarella
Parmesanost

Bechamelsås
100 g smör
0,5 dl vetemjöl
5 dl mjölk
Salt, peppar & cayennepeppar

Smält smöret och häll i mjölet under omrörning, späd med mjölken och rör i ca 5 minuter så det inte fastnar i botten. Ställ åt sidan.

Hacka en gul lök fint. Dra skinnet av salsicciakorvarna och lägg i stekpanna. Rör runt, finfördela färsen så gott det går och fräs i 5 minuter. Häll i den hackade löken och fräs ytterligare 2 minuter. Tillsätt tomaterna och lägg på lock samtidigt som du sänker värmen. Låt puttra i 20 minuter.

Gör bechamelsåsen enligt ovan. Täck botten på en ugnsform (ca 20×20 cm) med såsen. Fyll pastasnäckorna med salsicciafärsen och lägg i formen tills formen är full. Häll resten av såsen över. Riv mozzarellan på den grova sidan av ett rivjärn och lägg över. Toppa slutligen med finriven parmesanost över gratängen. Häll gärna “lite” god olivolja över innan gratinering. Sätt in i ugnen på 175° i minst 1 timme tills pastasnäckorna är mjuka. Servera med en god sallad – njut!

3 Kommentarer
    1. Hej Carl-Johan, tack för din kommentar! Vi har rättat detta skrivfel nu. Tillagningstiden i ugnen kan variera beroende på vilken Lumaconi man använder men minst 1 timme behövs enligt vår erfarenhet.
      Vänliga hälsningar
      Patrik & Lena på winomaten

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.