Toast Bourguignon

Toast Bourguignon
Finns det något godare än en stekt macka? I vår Toast Bourguignon möts rökiga smaker med krämigt pocherat ägg och ett krispigt bröd som fått en kyss av vitlök.
I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube).

Ingredienser
Bröd
Smör
Vitlöksklyfta
Stek brödet i en het stekpanna med smör på bägge sidor. Låt rinna av på hushållspapper och gnid in brödet med en vitlöksklyfta.

Pocherade ägg
Ägg
1 msk ättikssprit
Salt
Koka upp vattnet. Stäng av plattan när det börjar koka och tillsätt ättika och salt. Knäck ett ägg i en skål. Rör upp en virvel i vattnet. Häll sedan i ägget. Låt ligga i vattnet ca 3 minuter. Ta försiktigt upp med en hålslev och lägg i kallt vatten. Gulan ska vara krämig i konsistensen.

Bourguignonsås
200 g rökt sidfläsk i skivor
2 msk smör
250 g skogschampinjoner
250 g shiitakesvamp
1 rödlök
2 msk kalvfond
1 msk balsamvinäger
3 dl rött vin
Salt och nymalen svartpeppar
Färsk timjan
Börja med att steka fläsket i mindre bitar. Låt det bli knaprigt. Skär champinjonerna i kvartar och riv shiitakesvampen i mindre bitar. Blanda i svampen med fläsket. Skär en rödlök i tunna skivor och lägg i. Stek under omrörning tills allt fått en fin färg. Tillsätt balsamvinäger, kalvfond och rött vin. Låt koka ihop. Krydda med salt och svartpeppar.

Servera en stekt brödskiva, lägg på ett pocherat ägg och skeda över bourguignonsåsen. Garnera med timjan – Njut!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.