Cheddarkyckling
Cheddarkyckling på minutfilé är en snabblagad rätt men fullpackad med smak som funkar för hela familjen. I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube).
Ingredienser
500 g tunna kycklingfiléer
250 g skogschampinjoner
250 g Shiitake
3 dl creme fraiche
150 g riven cheddarost
1 klyfta vitlök
Salt, peppar samt cayennepeppar
1 msk olivolja (till stekning)
1 msk smör (till stekning)
Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kycklingen. Bryn i olja hastigt i varm stekpanna. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form.
Stek champinjoner och shiitakesvamp i lite smör så den blir knaprig. Häll på en skvätt torrt vitt vin. Bred svampen över kycklingen.
Riv cheddarosten och blanda med creme fraiche. Pressa i en vitlöksklyfta. Krydda med cayennepeppar och blanda ihop allt. Bred ostblandningen över kycklingen. Sätt in i ugn i ca 25-30 minuter. Servera med ris. Njut!