Vildsvinsgryta

Vildsvinsgryta
Salvia, dragon och vild gris bildar en trestämmig kör med exakt gehör som tillsammans med en konjaksdriven sås får hela smakorkestern att lyfta.
I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

Ingredienser
500 g vildsvinsfilé
250 g champinjoner
250 g shiitake
2 klyftor vitlök
1 chili
1 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 msk koncentrerad oxfond
1 dl torrt vitt vin
1 msk konjak
1 näve färsk salvia
1 msk torkad dragon
Smör till stekning

Putsa filén från senor. Skiva upp i skivor ca 1 cm tjocka. Krydda med salt och peppar. Lägg i en medelvarm stekpanna och stek i ca 1,5-2 minuter på varje sida. Lägg upp i en ugnsfast form.

Skiva champinjoner och riv shiitake. Lägg ner i samma stekpanna som köttet stekts i. Låt svampen steka några minuter och häll den därefter över köttet i ugnsfasta formen.

Kärna ur chilin och strimla. Skala och skär vitlök i tunna skivor. Fräs i smör i en stekpanna eller kastrull men inte så det får färg. Tillsätt ca 1 dl torrt vitt vin samt crème fraîche och oxfond, späd med 3 dl grädde och 1 msk konjak. Häll i en näve färsk salvia samt 1 msk torkad dragon. Låt koka ihop i ca 10 minuter eller tills såsen tjocknar. Sila av såsen och häll över i den ugnsfasta formen. Strössla över lite västerbottensost och gratinera i ugnen på 220° i ca 20 minuter. Vi valde att servera med dominopotatis (se vårt recept på youtube) – Njut!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.