Krispig kycklingpaj

Den här pajen är en stående favorit i vår familj och även de allra minsta äter med god aptit. Genom att använda filodeg istället för klassisk pajdeg får du en lättare paj och med krispigare konsistens. Får du kycklingpaj över håller den sig fint i kylskåpet i 1-2 dagar.

Ingredienser:
5-6 filodegsark som penslas med smält smör och läggs i en pajform
Fyllningen görs av:
1 grillad kyckling
1 liten purjolök
175 g färska champinjoner (vår favorit är kastanjechampinjoner)
Smör
2 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
(creme fraiche)
Krydda med salt och svartpeppar
1 dl riven, lagrad ost

Sätt ugnen på 200 grader. Bena ur kycklingen och skär köttet i små bitar (lägg skrovet i frysen så du kan göra en kycklingbuljong på den senare). Skölj och strimla purjolöken. Skär champinjonerna i skivor. Smält smör i en stekpanna och fräs purjolök samt champinjoner utan att det tar färg. Strö över vetemjöl och späd med grädde. Låt såsen puttra ihop i ca 3 min. Lägg i kycklingköttet och tillsätt 2 msk tomatpuré, salt och svartpeppar. Rör om. Blir den för fast kan du ha i lite crème fraîche. Häll stuvningen i pajskalet. Strö över osten och gratinera i ugn ca 30 min. Servera gärna med en sallad.

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.