Broccolipasta med konjaksgrädde

Broccolipasta med konjaksgrädde
Vi älskar råstekt broccoli som här får sällskap av pancetta, vitlök och chili. Grädde smaksatt med konjak & timjan får reducera ordentligt till en härlig konsistens och smak. Vi väljer att kombinera allt med en krämig linguine innan konjaksgrädden slås över. Toppar allt med tunt hyvlad rödlök och en ros av bresaola.

I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

Ingredienser
1 liter grädde
1 hönsbuljongtärning
Färsk timjan
3 msk konjak
150-200 g pancetta eller bacon
1 röd chili
3 vitlöksklyftor
1-2 rödlökar
1-2 skivor bresaola
Broccoli
Pasta (vi använde linguine)
2 dl parmesan (riven)
Smör till stekning

Börja med att hälla grädden i en kastrull tillsammans med hönsbuljong och konjak. Bind ihop några timjanskvistar med bindgarn ”bouquet garni” och lägg ner i grädden. Reducera ner den till hälften återstår. Häll då i riven parmesan men spara lite till garnering.

Dela broccolin i mindre bitar, skiva vitlöken tunt och finhacka chilin.

Skär pancettan i mindre bitar (ca 1,5 cm) och stek på bägge sidor så den får fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Behåll stekfettet och häll i broccolin. När den fått steka några minuter och fått lite färg så gå i med en klick smör, den fint skivade vitlöken & den finhackade chilin. Låt steka någon minut och ta sedan av stekpannan från värmen. Lägg i pancettan och blanda försiktigt.

Koka pastan angiven tid, spara lite pastavatten och häll av resten.

Lägg den avrunna pastan (ev tillsammans med lite pastavatten) i stekpannan med broccoli och häll på hälften av såsen. Blanda runt och lägg upp på en tallrik. Dekorera med några broccolibitar och lite pancetta. Häll på ytterligare lite sås, lite finriven parmesan och toppa med finskuren rödlök. Vi dekorerade även med en bit bresaola på toppen.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.