Kycklingklubba, rött ris & curry

Kycklingklubba, rött ris & curry

Vi penslar kycklingklubborna med en glaze som får spets av champagnevinäger och ugnssteker dem. Fräser på charlottenlök, majs & salladslök och blandar med det kokta röda riset för textur och härlig smak. Currysåsen får rätten att sjunga.

I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

Ingredienser till kycklingklubborna

6 st kycklingklubbor (vi köpte våra från Gårdssällskapet)
3 msk smör
0,5-1 dl vatten
0,5 dl hoisinsås
0,5 dl barbecuesås
1 tsk olja (vi använde El Gran Botanico med spanish cayena)
1 tsk tomatpuré
1 tsk champagnevinäger (alt rödvinsvinäger)

Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop hoisinsås, barbecuesås, olja, tomatpuré samt vinäger till en glaze. Lägg klubborna i en smord ugnsplåt, pensla glaze på både över- och undersidan. Fördela 3 msk smör över kycklingen och häll 05-1 dl vatten i botten på formen så inget bränner fast. Låt gå i ugn i 30-35 min. Innertemperaturen bör vara 82°.

Rött ris
Räkna 1 dl ris/person samt 2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
Häll upp riset i en durkslag och skölj ordenligt. Lägg i en kastrull med vatten (inget salt) och en kycklingbuljongtärning. Låt vattnet och riset koka upp och sjud under lock i 45 minuter. Salta i slutet av koktiden. Häll av vattnet om inte allt kokat in.
Finhacka 1 charlottenlök och glasera i lite smör några minuter. Häll därefter på 2 dl majs och låt steka ytterligare några minuter. Dra åt sidan tills riset är klart.
Skiva salladslök tunt. Häll majs, lök och salladslök i riset och blanda.

Currysås
3 msk smör
1 msk curry
1 kycklingbuljongtärning
2 dl creme fraiche
1-2 dl grädde
0,5 dl torrt vitt vin
Smält smöret i en kastrull, häll i curryn och låt steka ihop några minuter. Häll i buljongtärningen och späd med crème fraîche och grädde. Låt koka ihop. Smaksätt med torrt vitt vin.

Lägg upp riset, luta en kycklingklubba mot riset och fördela såsen – NJUT!

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.