Toast med vispad brie
Smörstekt bröd är en riktigt favorit för oss. Här toppar vi bröden med vispad brieost som får sting från champagnevinäger. Ugnstorkad parmaskinka & rostad lök för crunch och gräslök för ytterligare sting. Servera som förrätt eller i mindre portioner som snacks. Drick med fördel torrt vitt mousserande vin till.
I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)
Ingredienser
250 g brie (vi använde Tremiere)
3-4 skivor parmaskinka
1,5 tsk champagnevinäger
3 msk syrad grädde
Citron (några droppar)
Rostbröd (2 st skivor)
En klyfta vitlök
Rostad lök
Gräslök
Börja med att sätta ugnen på 200°. Lägg ut parmaskinka på ett bakplåtspapper och sätt in i ca 8 minuter. Ta ut och låt kallna. De blir då hårda och därmed lätta att strössla över.
Skär av kanterna (det vita) på brieosten, använd en osthyvel när den är kall så går det ganska lätt. Skär osten i mindre bitar och lägg i en mixer tillsammans med 1,5 tsk champagnevinäger och 3 msk syrad grädde. Ha i några droppar citron. Mixa till en slät kräm. Häll upp ostkrämen i en spritspåse med en bred tyll.
Skär av kanterna på två rostbröd. Hetta upp en stekpanna med smör och stek bröden gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper och kallna lite.
Stryk med en klyfta vitlök över bröden för att få en svag vitlökssmak. Halvera varje brödskiva i två trekanter.
Lägg upp varje brödskiva på en tallrik.
Sprita två ”torn” av ostkrämen på varje bröd.
Strössla över krossad parmaskinka och lite rostad lök. Garnera med finhackad gräslök och – NJUT!!!