Små ädelostpajer

Små ädelostpajer
Med midsommarfirandet runt hörnet kommer här tips på små läckra, lättlagade ädelostpajer med crunch från marconamandlar. Vi gjorde dem både med filo- och vårrulledeg och kunde sen inte enas om vilken som var godast så vi lämnar det till dig.

Ingredienser
12 st vårrulleplattor (10×10) alternativt
4 filodegsplattor skurna i 10×10
Smör (till pensling)
140 g ädelost
2 dl creme fraiche
2 äggulor
Marconamandlar (eller vanliga skalade mandlar)
Mynta

Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och pensla plattorna. Lägg en platta vårrulledeg eller dubbla ark filodeg i små aluminiumformar. Dela ädelosten i mindre bitar och häll i en bunke. Häll i  2 dl crème fraîche samt två äggulor och kör med stavmixer till en jämn smet. Fördela ostfyllningen i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. När pajerna svalnat går det utmärkt att ta bort folieformen innan servering. Garnera med hackade marconamandlar och en myntakvist. Njut! Du kan se hur vi gjorde i videoreceptet nedan.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.