Fylld fläskschnitzel med marsalarisoni

Fylld fläskschnitzel med marsalarisoni (2 pers)
Vi fyller våra schnitzlar med fyra favoritråvaror och dubbelpanerar dem innan de steks på låg värme. Reducerar grädde tillsammans med marsalavin och kokar sedan risonin i reduktionen. Vi blandar i gröna ärtor precis innan servering. En krispig & pepprig sallad mötte upp alla smaker fint. I glaset bjuder vi på två vintips på druvan nebbiolo som båda lirar fint med denna rätt.

I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

Fläskschnitzel (1 per person – vi köpte ekologisk fläskschnitzel från Gårdssällskapet)
Rökt Tellicherrypeppar (vi köpte vår från Werners Gourmetservice)
Rödlök, tunt skivad
Ruccola
Bresaola (ca 1 skiva per schnitzel)
Emmentalerost (4 skivor)
1 dl idealmjöl, 1 ägg och pankoströbröd till panering
2 dl risoni
4 dl grädde
2 dl marsalavin
1 dl kycklingbuljong
1 dl frysta små ärtor
Valfri mängd tomater

Lägg ca 1 dl av  de frysta ärtorna i en skål och låt stå. Häll 1 dl kycklingbuljong i en sauteuse. Blanda ner 4 dl grädde och 2 dl marsalavin. Reducera i 20-25 minuter. Häll därefter i två dl risoni och låt koka i 10-11 minuter. Rör konstant så det inte fastnar i botten. Avsluta med att vända ner en msk smör och de nu tinade ärtorna.

Banka ut fläskschnitzlarna. Peppra fläskschnitzeln på båda sidor med den rökta Tellicherrypepparn. Fyll endast halva schnitzeln. Börja med att lägga på en skiva ost, 1 skiva bresaola, tunt skivad rödlök och lite ruccola. Täck sedan med ytterligare en skiva ost, vik över den andra halvan av köttet.

Panera först i mjölet, doppa sedan i uppvispat ägg och därefter i pankoströbrödet.

Stek på medelvärme ca 3 minuter per sida.

Gör en sallad på tomater, ruccola och rödlök.

Lägg upp den nystekta schnitzeln på en tallrik och placera marsalarisonin vid sidan av. Lägg upp tomatsalladen på den andra sidan – NJUT!!!!

Vi rekommenderar två eleganta viner på druvan nebbiolo till denna rätt i två olika prisklasser. Diego e Damiano Barale, Barolo 2020 är det kraftfullaste vinet av de två och möter upp pepprigheten i fläskschnitzeln och gräddigheten i marsalarisonen på ett fint sätt. Azelias Langhe Nebbiolo 2021 ger en någon slankare känsla i gommen men aromatiken är på samma nivå som Barolon och det smakar betydligt mer än det kostar.

Diego e Damiano Barale, Barolo 2020

Våra smaknoteringar: Vinet är silkeslent utan att på något sätt förlora sin kraft. Rosor, nypon, körsbär och små hintar av mint. Glasutvecklingen bjuder på tjära och trots områdestypisk torrhet i frukten förnimmer vi en viss gräddighet. Elegant så det förslår och gott att dricka redan nu tack vare varma årgången 2020. Kärlek vid första ögonkastet för oss! Varunummer 56851, pris 449:-

Azelias Langhe Nebbiolo 2021

Våra smaknoteringar: Sensuella toner av viol, nypon, rosor, körsbär och med en mycket finstämd kryddighet i eftersmaken. Vansinnigt elegant för priset!
Varunummer 71891, pris 259:-

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.