Svamptoast

Svamptoast

Vi gillar blandningen av kastanjechampinjoner och shiitake för det ger en så mustig men ändå välbalanserad svampsmak. I vår svamptoast smaksätter vi svampen med färsk timjan och konjak och pricken över i:et är att vi smörar de stekta bröden med tryffelsmör som verkligen lyfter alla smaker. Du hittar tryffelsmör i italienska delikatessbutiker. Storleken på svamptoasten är anpassad så att den mer försiktige av oss tar den i tre tuggor och den glupske tar hela toasten i ett svep.

Ingredienser:
Rostbröd (gärna av surdeg)
1 ask kastanjechampinjoner
1 ask shiitakesvamp
Champinjoncreme
Timjan
Salt & Peppar
Tryffelsmör
Konjak
Parmesan
Bladpersilja

Börja med att ta ut rundlar av rostbrödet. Stek rundlarna i smör på båda sidor. Låt rinna av  på hushållspapper. Under tiden finhackas champinjoner, shiitakesvamp och charlottenlök. Stek i medelvarm panna med lite smör. Salta och peppra samt repa i lite färsk timjan. Häll över i en kastrull och tillsätt champinjoncreme samt en skvätt konjak. Bred ett tunt lager tryffelsmör på de redan stekta brödskivorna. Montera med svamp, riv lite parmesan över och garnera med persilja – njut. Du kan se i videoreceptet nedan hur vi gjorde.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.