Lammentrecôte

Lammentrecôte 
Lammentrecôte som fått marinera ett dygn i olivolja, vitlök, champagnevinäger, honung, rosmarin och provensalska kryddor. Tillsammans med timjan och vitlök råstekte vi potatis på låg värme och serverade med ett gott kryddsmör signerat @paulsvensson. I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg.

Ingredienser
1 kg lammentrecôte
2 msk olivolja
1 pressad vitlök
1 msk champagnevinäger
1 msk honung
2 msk provensalska kryddor
Några kvistar färsk rosmarin och ev salvia eller dragon till garnering

Små fina potatisar, några klyftor vitlök, timjan samt rapsolja och smör

Lägg lammentrecôten i en plastpåse och häll över olivolja, pressad vitlök, provensalska kryddor, champagnevinäger och honung. Tillsätt lite färsk rosmarin. Låt marinera i kylskåp ett par timmar (vi lät den ligga i ett dygn). Ta ut köttet i god tid så det hinner bli rumstempererat innan tillagning. Stek under tiden potatis. Vi hade små potatisar som vi bara delade på hälften och sakta stekte i rapsolja och smör tillsammans med lite timjan och några klyftor vitlök. Lägg smör i en stekpanna tillsammans med rosmarin och några klyftor vitlök. Stek lammet på ganska hög temperatur i ca 2-3 minuter per sida tills du når en innertemperatur på 57°. Låt det sedan vila 5-10 minuter. Servera tillsammans med potatisen, något gott kryddsmör och garnera med salvia eller dragon. Njut!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.