Lyxig parmesankorg

Lyxig parmesankorg

Parmesankorgar fyllda med någon favoritsallad är alltid en uppskattad förrätt. För ett snabbt resultat kan man alltid använda sig av t.ex en färdig räksallad. Vi prövade att göra vår egen lyxiga variant som bestod av grillad kyckling, sallad, nobisdressing, parmesan och krutonger. Du kan se hur vi gjorde i videofilmen längst ner.

En nobisdressing är aldrig fel att ha stående i kylskåpet. Den är framför allt användbar till sallader och håller sig i kylskåp ca 1 vecka. Gör så här:

1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 msk rödvinsvinäger
2,5 dl rapsolja
1/2 tsk salt
nymalen svartpeppar
1 tsk dijonsenap

Lägg 1 ägg i kokande vatten – låt koka exakt 3 minuter. Skölj under kallt vatten så det går att hålla i. Häll ut innehållet i en skål. Skala en vitlöksklyfta och lägg i. Kör ihop med en stavmixer någon minut. Det går givetvis bra att använda en matberedare. Häll sakta i olja samt rödvinsvinäger och låt stavmixern vara igång hela tiden. När såsen tjocknat smaksätt med salt, svartpeppar och senap samt gräslök. Ställ kallt under tiden.

Gör små cirklar på ett bakplåtspapper och riv parmesanost. Strö ut parmesanosten i cirklarna. Sätt in i ugnen på 200 grader ca 6 minuter. Ta ut plåten och böj ostrundlarna över botten på små glas eller små skålar. Låt svalna.

Skär upp lite bröd (gärna dagsgammalt) i tärningar och stek i smör tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.

Plocka en grillad kyckling och skär i mindre bitar. (Spara skrovet i frysen till en kycklingbuljong).

Strimla sallad och blanda med kyckling och nobisdressing. Fyll parmesankorgarna med kycklingröra, strö krutonger över och riv lite parmesan samt persilja över. Njut!

Obs! Skulle parmesankorgarna gå sönder så går det lika bra att servera som chips

 

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.