Panerade marulkskinder

Panerade marulkskinder

Marulkskinder är en riktigt delikatess med fast, fint kött som kan påminna lite om hummerkött och är utan tvekan en av våra favoriter just nu. Genom att försiktigt steka de panerade marulkskinderna till en innertemperatur på 52 grader kommer du briljera för gästerna och vårt parmesan/tryffelspäckade mos är en smakbomb som lirar fint med firren. I videofilmen längst ner kan du följa vårt recept steg för steg. Glöm inte att be fiskhandlaren ta bort hinnan som sitter på marulkskinderna. Lycka till!

Parmesan- och tryffelpotatismos
900 g mandelpotatis (eller mjölig potatis)
1 tsk salt
50 g smör
2 dl gräddmjölk
2 dl finriven parmesan
1 liten tryffel alt tryffelolja

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av potatisen när den är klar. Låt den torka av en stund och arbeta sedan in smör och mjölk. Blanda i parmesan och finhackad tryffel alt tryffelolja. Smaka av med salt och peppar.

Panerade marulkskinder
1 marulkskind per person (beroende på storlek)
1 dl mjöl
1 uppvispat ägg
1 dl pankoströbröd
Smör
Garnera med tryffelmajonnäs och finklippt gräslök

Doppa kinderna först i mjöl, därefter i uppvispat ägg och slutligen i pankoströbröd. Värm upp en stekpanna på medelvärme och lägg i smör, stek kinderna på bägge sidorna till en innertemperatur på 52°.

Lägg upp moset på en tallrik, därefter en panerad marulkskind och toppa med riven gräslök. Servera gärna med tryffelmajonnäs. Njut!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.