Getostquiche

Getostquiche
Getostquiche är en klassiker vi ständigt återvänder till. Den förkommer alltid när vi har brunchbjudningar då quichen lirar fint med olika kött- eller fiskrätter men är lika god helt på egen hand som ett vegetariskt alternativ. I videofilmen nedan kan du följa receptet steg för steg.

Ingredienser (2 pajer ca 15 cm/diameter)
6 små potatisar – koka ca 6 minuter och låt sedan svalna

Pajdeg
1,75 dl vetemjöl
40 g smör
1 äggula
1 msk vatten
Mixa ihop tills det blir en deg och klä sedan formarna. Skiva potatisen och lägg i botten på pajdegen.

2 skivor getost som läggs ovanpå potatisen

Äggstanning
Gräslök, basilika, bladpersilja
2 ägg
0,5 dl mjölk
1 dl gräddfil
Salt, peppar, cayennepeppar
Vispa ihop allt i en skål och fördela i formarna. Sätt in i ugn på 225°. Ta ut efter 30 minuter och njut!

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.