Cannelloni

Cannelloni 
Vi tycker att grillad kyckling är lite underskattat som fyllning i pajer eller som här i Cannelloni tillsammans med purjolök och creme fraiche med smak av dragon & svamp. Vi kombinerar med en vitvinsbaserad sås och ett täcke av Västerbottensost och i videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg.

Ingredienser
200 g färska lasagneplattor
1 grillad kyckling (spara skrovet i frysen till kycklingbuljong)
1/2 purjolök (den gröna delen)
200 g färska champinjoner
1 msk olivolja
2 dl creme fraiche med smak av dragon & svamp
5 dl kycklingbuljong
1 dl grädde
1 dl torrt vitt vin
Salt & peppar
1 dl riven lagrad ost

Sås
Blanda 5 dl kycklingbuljong med 1 dl vitt vin samt 1 dl grädde. Reducera till 5 dl – rör ev i lite maizena om såsen blir för tunn.

Fyllning till cannelloni
Skär purjolöken i tunna strimlor och stek i lite olivolja. Skiva och stek upp champinjonerna. Dela den grillade kycklingen i små bitar och blanda samman lök, champinjoner och kyckling med crème fraîche. Salta och peppra.

Tillagning
Sätt ugnen på 200°. Lägg ut lasagneplattorna och fördela kycklingröran. Rulla ihop och lägg i en ugnsfast form med skarven nedåt. Häll över såsen och strö över den rivna osten. Sätt mitt i ugnen och tillaga i ca 15 minuter. Njut!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.