Fjärilskyckling Parmo

Fjärilskyckling Parmo
“A parmo is a deep fried breaded chicken cutlet. And then you cover it in béchamel sauce, really strong Cheddar cheese on top and then you grill it” – Anthony O’Shaughnessy on Masterchef 2018.

Vi gjorde vår variant av denna klassiker utan att fritera och i vanlig ugn samt kombinerade med kastanjer och råstekt broccoli. I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube).

Ingredienser
1 kycklingfilé per person
2 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl pankoströbröd
200 g cheddarost

Bechamelsås
50 g smör
0,5 dl mjöl
4-5 dl mjölk
en skvätt vitt vin
Vitpeppar

Dela kycklingfilén på hälften men skär inte helt igenom. Vik ut den som en fjäril och banka ut så den blir lite tunnare. Panera den genom att doppa i vetemjöl, uppvispat ägg och sedan slutligen i pankoströbröd. Stek på medelvärme ca 3-4 minuter på varje sida tills innertemperaturen är 75°. Stek färdigt i ugn om det behövs. Lägg upp på galler och låt vila.

Gör under tiden bechamelsåsen. Smält smöret, häll i mjöl under vispning och späd med mjölk. Rör hela tiden och låt koka i ca 5 minuter. Smaksätt med en skvätt vitt vin och vitpeppar. Det ska bli en ganska tjock sås.

Bred ut ett generöst lager av såsen på de panerade kycklingfiléerna, Lägg över rikligt av den rivna osten och gratinera i ugnen på hög värme tills osten smält och fått fin färg.

Vi serverade med nystekt broccoli i smör samt lite kastanjer som vi hade hemma. Njut!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.