Piccata med pasta

Piccata med pasta
Vi gjorde vår Piccata på ekologisk fläskfilé. Genom att reducera en högkvalitativ tomatsås tillsammans med lite vitt vin fick vi fram både fin koncentration och syra. Sedan toppade vi tomatsåsen med stekt shiitake och en skvätt creme fraiche för att balansera hettan.

I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube).

Ingredienser
500 g fläskfilé
2 dl vetemjöl
1 ägg
2-3 dl finriven parmesanost

Tomatsås
1 burk Arrabbiata pastasås (Itigo)
0,5 dl vitt vin
1 ask ekologisk Shiitakesvamp
0,5 dl Creme fraiche franska örter

Vi serverade med nykokt färsk Tagliatelle

Tomatsåsen gjorde vi enkelt genom att använda en färdig burk pastasås från Itigo med chilismak. Vi hällde i en skvätt vitt vin, lät det koka ihop och stekte shiitakesvamp som blandades i samt en klick crème fraîche franska örter.

Fläskfilén skars upp i 1,5 cm bitar och vändes i vetemjöl, uppvispat ägg med lite salt och därefter i finriven parmesanost. Stek försiktigt i medelvarm panna med smör i ca 1,5-2 minuter per sida.

Koka färsk tagliatelle och blanda med tomatsåsen. Servera med fläskfilén – njut!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.