Taco Colatura

Taco Colatura

Vi fräser fläskfärs & vitlök till en krispig konsistens och smaksätter sedan med Colatura (italiensk fisksås) innan pak choi, salladslök och hårt stekta kastanjer blandas i. Vi serverar i en tacotube med pepparrotscrème, knaperstekta kantareller och riven Pecorino Romano.

I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

Ingredienser
Tacotubes
1 dl creme fraiche
1 dl mascarpone
Riven pepparrot efter tycke och smak
500 g fläskfärs
1,5 msk colatura *)
Pecorino Romano
1/2 pak choi
Salladslök (ca 1 dl skuren)
Kastanjer om möjligt (vi köpte från Cajsa Warg)
1 rödlök
Kantareller (några stycken till garnering)
1 vitlök
Smör till stekning
*) Colatura är en italiensk fisksås tillverkad av ansjovis som fermenterats i saltlag. Tillförs massor av umami. Finns att köpa i de flesta italienska butiker alternativt på nätet (ex mercatino.se)

Blanda 1 dl creme fraiche med 1 dl mascarpone, riv i pepparrot efter tycke och smak, rör om ordentligt och häll upp i en spritspåse (går bra även utan).

Skär upp nedre delen av en halv pak choi i smala strimlor, skär salladslök i cm-stora bitar (ca 1 dl), strimla rödlök tunt med en mandolin och stek på kantarellerna.

Dela kastanjerna i mindre bitar och stek på tills de blir knapriga.

Pressa i en vitlök i en stekpanna med lite smör och olja. Lägg i 500 g fläskfärs och stek knaprigt. Häll över 1,5 msk colatura samt blanda i pak choi och salladslök samt kastanjerna.

Ta en tacotube och lägg ett grönt blad från pak choi i botten, lägg på färsblandningen och toppa med rödlök. Riv rikligt med Pecorino Romano över.

Servera med en klick pepparrotscreme, garnera med kantarellerna – NJUT!

Till denna taco drack vi ett rött mousserande vin från L’Archetipo som håller till i Apulien längst ner på den italienska klacken. Vinet är gjort på den ovanliga druvan Susumaniello vars namn sägs härstamma från ordet somarello som på italienska betyder åsna. Färgen påminner om hallonläsk men där upphör alla likheter. Här är anslaget flörtigt & seriöst på samma gång. Blodapelsinerna dominerar ivrigt påhejade av pomeransen innan hallon & jordgubbar landar drömlikt i gommen. Precis som Taco Colatura är detta vin fullpackat med smak och båda fattade tycke för varandra direkt. Varunummer 90045, pris 179:-

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.