Fläskschnitzel Cordon Bleu

Fläskschnitzel Cordon Bleu
I vår variant av fläskschnitzel Cordon Bleu har vi lånat lite av Daniel Crespi’s schnitzeltrollspö och fyllt den med 42 månaders Pata Negraskinka och ljuvlig, nötig Comtéost.I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube).

Ingredienser
1 fläskschnitzel per person alt kalvinnanlår
Comtéost
Pata Negraskinka (vi använde 42 månaders)
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
3-4 dl pankoströbröd

Lägg köttet på en skärbräda, gärna mellan bakplåtspapper. Peppra (osten är salt i sig). Banka ut köttet med en brödkavel eller stekpanna. Lägg på osten och skinkan på ena halvan. Vik den andra halvan över. Vispa ägg i en skål. Häll upp mjöl smaksatt med cayennepeppar. Häll ströbröd i en tredje skål. Doppa biffarna i mjölet, därefter i ägget och till sist i pankoströbröd. Se till att hela köttbiten blir täckt av panering på alla kanter så den håller ihop. Stek i rikligt med smör på mellanvärme ca 5 minuter på varje sida. Ös köttet under tiden.

Stekt blomkål
Skär blomkålen i små buketter och lägg i en medelvarm stekpanna med smör. Låt steka ca 5 minuter. Häll därefter på 1 msk vitt vin och sätt på ett lock. Låt koka i ca 5 minuter. Ta av locket och lägg eventuell i en liten klick smör och stek på blomkålen ytterligare lite till.

Vi serverade även med ugnsstekta pommes frites och en sallad gjord på skivade tomater och tunt skivad rödlök toppat med balsamicokräm. Köttet toppade vi med kryddsmör.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.