Varm, het räkmacka

Varm, het räkmacka
I stället för kalla räkor, ägg & majonnäs får du här en varm, het variant kryddad med både vitt vin och konjak som vilar på ett smörstekt bröd med pepprig sallad.

I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

Ingredienser
1 kg räkor med skal
1 charlottenlök
1 vitlöksklyfta
200 g färska champinjoner
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
1-2 msk konjak
Några droppar sherryvinäger
Marconamandlar
Smör
Salt, peppar och cayennepeppar
Blandsallad
Citron
Bröd

Gör så här:
Skala räkorna. Skala och finhacka charlottenlök, skala och riv vitlöksklyftan. Skiva champinjonerna.

Fräs löken i lite smör i en kastrull. Låt den inte få färg utan bara bli genomskinlig. Vänd ner svamp och låt den svetta några minuter under omrörning. Tillsätt vitlök, vin och grädde samt några droppar sherryvinäger. Klicka i tomatpuré och låt allt koka upp och småkoka utan lock tills såsen tjocknar (ca 10-15 minuter).

Smaka av med salt peppar, cayennepeppar och konjak. Ta kastrullen från värmen och tillsätt räkorna.

Stek rundlar av vitt bröd i smör. Lägg upp blandsallad på en tallrik, lägg på brödet. Lägg gärna lite sallad på brödet och fördela stuvningen över. Strö hackade marconamandlar över och servera med en klyfta citron, Njut!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.