Varm, het räkmacka
I stället för kalla räkor, ägg & majonnäs får du här en varm, het variant kryddad med både vitt vin och konjak som vilar på ett smörstekt bröd med pepprig sallad.
I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)
Ingredienser
1 kg räkor med skal
1 charlottenlök
1 vitlöksklyfta
200 g färska champinjoner
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
1-2 msk konjak
Några droppar sherryvinäger
Marconamandlar
Smör
Salt, peppar och cayennepeppar
Blandsallad
Citron
Bröd
Gör så här:
Skala räkorna. Skala och finhacka charlottenlök, skala och riv vitlöksklyftan. Skiva champinjonerna.
Fräs löken i lite smör i en kastrull. Låt den inte få färg utan bara bli genomskinlig. Vänd ner svamp och låt den svetta några minuter under omrörning. Tillsätt vitlök, vin och grädde samt några droppar sherryvinäger. Klicka i tomatpuré och låt allt koka upp och småkoka utan lock tills såsen tjocknar (ca 10-15 minuter).
Smaka av med salt peppar, cayennepeppar och konjak. Ta kastrullen från värmen och tillsätt räkorna.
Stek rundlar av vitt bröd i smör. Lägg upp blandsallad på en tallrik, lägg på brödet. Lägg gärna lite sallad på brödet och fördela stuvningen över. Strö hackade marconamandlar över och servera med en klyfta citron, Njut!