Tortellini med räksås

Tortellini med räksås

Vi reducerar Coconut cream tillsammans med citrongräs och limeblad i en kastrull. I den andra puttrar vår räkfond och när vi fått önskad konsistens på båda blandar vi dem till en räksås. Tortellinin kokas lätt innan den smörsteks så att den får en ljuvligt karamelliserad yta innan räksåsen hälls över den.

I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

Ingredienser

Räkfond
600 g färska räkor med skal
2 msk olivolja
10 vitpepparkorn
1 tsk fänkålsfrön
2 stjärnanis
1 gul lök
2 morötter
Fänkål (en liten bit ca 50 g)
1 tsk tomatpuré
4 dl fiskbuljong (går bra med tärning)
2-3 dl torrt vitt vin
Salt, peppar

Skala räkorna och ställ dem svalt. Spara räkskalen.  Skala och finhacka löken, fänkålen samt morötterna,  Fräs räkskalen i olja i en kastrull någon minut. Tillsätt lök, morötter, fänkål, fänkålsfrön, vitpeppar, stjärnanis samt tomatpuré. Fräs ytterligare ett par minuter. Häll i fiskbuljong och vin. Låt sjuda ca 15 minuter. Sila av buljongen. Reducera för starkare smak. Fonden går bra att frysa.

Övriga ingredienser
2 förpackningar Coconut cream
1 citrongräs
Några limeblad
1 förpackning tortellini (vi valde svampfyllning)
Champinjoner
Lite färska räkor
Smör

Häll 2 förpackningar Coconut Cream i en ny kastrull. Banka ett citrongräs och lägg i samt några lime blad. Låt koka ihop så det blir en krämig sås. Ta upp citrongräs och lime blad. Späd med räkfonden och smaka av så att den inte blir för salt.

Koka tortellini några minuter tills den blir al dente. Häll av pastavattnet.

Stek lite skivade champinjoner i smör och blanda i pastan. Låt steka några minuter och rör runt ordentligt. Lägg upp på tallrik och garnera gärna med lite färska räkor.

Häll såsen i en såskanna och häll över vid servering – NJUT!!!

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.