Het rödspätta

Het rödspätta
Vi ville ge den klassiska panerade rödspättan en rejäl upphettning. Dels i form av chilipulver i själva paneringen samt en het, reducerad vitvinsbaserad pepparsås som smakas av med Ponzu.

I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

Ingredienser

Rödspätta (räkna 2 filéer per person)
1 dl mjöl
1 ägg
1 dl panko
Salt,peppar och chilipulver
Smör till stekning
Doppa rödspättan först i mjölet som kryddas upp med salt, peppar samt chilipulver, därefter i ägget och slutligen i pankoströbröd. Stek i medelvarm stekpanna ca 2 minuter per sida.

Sås
1 chilifrukt
2 klyftor vitlök
1 tsk smör
1 msk tomatpuré
3 dl fiskbuljong
1-1,5 dl torrt vitt vin
4 dl grädde
1 tsk ponzu
Strimla chilin, skala och skär vitlöken tunt. Fräs i smör på medelvärme, låt det få lite färg men inte brännas. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa ihop. Häll i fiskbuljong och vitt vin. Reducera till hälften. Häll i grädden samt ponzu – koka ihop 10-15 minuter. Sila av och ställ åt sidan.

Mandelmos
500-600 g mandelpotatis
50 g smör
2 dl mjölk
Koka mandelpotatis med skal tills den blir mjuk. Pressa med skal på i en potatispress. Skrapa bort skalen efter varje pressning. Tillsätt smör och varm mjölk. Vispa ihop till önskad konsistens.

Tillbehör
1 stor morot
1 medelstor zuccini
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
Salt & peppar
Strimla eller svarva morot & zucchini. Häll över olivolja samt rödvinsvinäger. Blanda. Salta och peppra strax innan servering.

Börja med att göra såsen. Koka under tiden potatisen. När såsen är klar är det lagom att pressa potatisen samt göra färdigt moset. Gör iordning morot & zuccinin. Stek rödspättan och lägg upp tillsammans med såsen, mandelmos samt morot & zuccinin – njut!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.