Cannelloni med calvados

Cannelloni med calvados

Vi reducerar syrad grädde och blandar sedan ner gorgonzola som fått en kyss av calvados. Sedan häller vi detta över cannellonin som vi fyllt med den magiska trion Salsiccia,  Västerbottensost och smörstekt salvia.

I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

Ingredienser
200 g färska lasagneplattor
3 dl syrad grädde
300 g färsk salsicciakorv (rå)
1 kruka salvia
1 charlottenlök
2 vitlöksklyftor
150 g västerbottensost
150 g gorgonzola
2 msk calvados
2 tomater
1 zuccini
1 rödlök
Smör till stekning

Börja med att låta den syrade grädden reducera i en kastrull. Häll sedan i 2 msk calvados och gorgonzolaosten – låt smälta och ställ åt sidan.

Stek charlottenlök och vitlök i en medelvarm stekpanna, låt det bli mjukt och få lite färg. Ta skinnet av salsiccian, smula ner köttet i mindre bitar i stekpannan tillsammans med löken. Stek tills det blir lite knaprigt. Häll sedan upp i en skål och låt kallna.

Blanda i en burk med ricotta och ca 100 g västerbottensost.

Stek salviabladen i smör tills de blir lite knapriga – ta upp, låt rinna av och häll sedan ner i fyllningen.

Lägg ut lasagneplattorna och fördela fyllningen, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form med skarven nedåt. Häll över såsen och strö över resten av västerbottensosten. Sätt in i ugn på 180° i ca 25-30 minuter. Tips: Doppa gärna lasagneplattorna snabbt i varmt vatten innan rullning så går det lättare att rulla dem.

Tillbehör
Tärna fint 2 tomater, 1 rödlök och 1 zucchini – blanda med 2 msk olivolja och 1 msk rödvinsvinäger.

Servera 2 cannelloni per person och lägg till tomatsalladen – Njut!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.