Kummel i curry
Vi kombinerar smörstekt Kummel med vår smör- och vitvinsdrivna currysås. Kokar pasta (vi använde Tajarin) som sedan får bada i currysåsen. Krispet kommer från cashewnötter och sockerärtor som fräses i chiliolja och slutligen lite tunt hyvlad rädisa.
I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)
Ingredienser
150 g kummel per person
Mjöl till panering av fisken
Smör till stekning
Chiliolja (vi använde Botánico)
Currysås
50 g smör
1-1,5 msk curry
1 kycklingbuljong
1 burk creme fraiche (2 dl)
1,5-2 msk torrt vitt vin
0,5-1 dl grädde
Sockerärtor
Cashewnötter
Rädisor
Pasta (vi använde Tajarin)
Vänd fisken i mjöl, värm upp en stekpanna till medelvärme och stek fisken 1-2 minuter per sida tills den har en innertemperatur på 45°.
Smält 50 g smör i en kastrull och häll i 1-1,5 msk curry och låt steka ihop en liten stund. Häll i en kycklingbuljong och späd med 1 burk crème fraîche (2 dl). Tillsätt 1,5-2 msk torrt vitt vin och 0,5-1 dl grädde. Låt såsen koka ihop en stund.
Skär sockerärtor tunt och stek i chiliolja ca 2 minuter. Rosta cashewnötter i en het panna. Toppa sockerärtorna med de rostade cashewnötterna.
Skär rädisor tunt på en mandolin.
Koka pasta enligt anvisningar, häll av och låt pastan återvända till kastrullen. Häll över currysåsen (men spara lite). Blanda och lägg upp på en tallrik. Luta fisken mot pastan och garnera med lite mer sås, sockerärtor med cashew samt rädisor. Njut!