Svart ris, räkor & currysmör

Svart ris,räkor & currysmör
Vi kokar svart ris med kycklingbuljong, Smälter smör utan att det får ta färg och kryddar upp det med curry och rödvinsvinäger. Ris och förkokt majs får sedan gå ned i currysmöret och blandas ordentligt innan vi försiktigt vänder ner räkor och persilja. Slutligen toppar vi med finhackade marconamandlar för extra crunch.
I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

Ingredienser
2 dl svart ris (vi använde ris från Saltå kvarn)
400 g färska räkor
Majs (vi hittade inte färsk majs utan tog 2 förkokade majskolvar)
1 msk curry
1 tsk rödvinsvinäger
Persilja
Marconamandlar
100 g smör

Koka riset i dubbelt så mycket vatten, häll av i durkslag om det är vatten kvar. Skär av majskornen och skala räkorna.

Smält smör i en kastrull och häll därefter i curryn, låt bubbla en stund, häll därefter i 1 tsk rödvinsvinäger samt majsen och rör runt. När majsen blivit varm, häll i riset och därefter räkorna.

Lägg upp på tallrik och strössla över persilja samt marconamandlar – Njut!!!

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.