Tartiflette med extra allt

Tartiflette med extra allt

Vi bygger botten på vår Tartiflette med tunt hyvlad och lätt stekt potatis tillsammans med lika varsamt behandlad rödlök. Panchettan får steka med sin bästa kompis rosmarin och läggs ovanpå potatis & lök innan vi river parmesan över.  Efter ett sista lager potatis täcker vi allt med Reblochonost och slår över en blandning av crème fraiche, grädde, vitt vin, sherryvinäger och konjak innan allt får gå in i ugnen.

I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

Ingredienser
200 g pancetta i lite tjockare skivor
800 g fast potatis
200 g Reblochonost
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
Färsk rosmarin
1,5 dl creme fraiche
1,5 dl grädde
1,5 dl torrt vitt vin
Några droppar sherryvinäger
2-3 cl konjak
Salt & peppar

Sätt ugnen på 180°. Skär pancettan i strimlor och stek på medelvärme tillsammans med rosmarin tills panetten blir krispig. Lägg åt sidan. Spara fettet i pannan. Skala och skär potatisen i tunna skivor på mandolin, skölj av innan den läggs ned i fettet från pancettan. Låt steka på lagom värme och vänd då och då tills de fått  lite färg. Skär vitlök och rödlök i tunna skivor och låt steka i lite smör utan att de tar färg.

Smörj en ugnsfast form med smör och lägg i hälften av potatisen. Lägg över den stekta löken samt pancettan. Riv parmesan över samt lägg i 1/3 av Reblochonosten. Lägg över resten av potatisen. Blanda 1,5 dl crème fraîche i en bunke tillsammans med 1,5 dl grädde, 1,5 dl vitt vin, lite sherryvinäger och konjak. Salta & peppra. Blanda och häll över gratängen.

Lägg kvisttomater i en form och häll över olivolja samt salt & peppar. Sätt både gratäng och tomater i ugnen och låt stå i ca 30 minuter. Ta ut och servera – njut!!!

Obs! Det går bra att förbereda samt förvara övertäckt i kylen. Grädda sedan i ugnen.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.