Skaldjurscannelloni med vitvinsås

Skaldjurscannelloni med vitvinsås
Vi blandar Mascarpone med den italienska fisksåsen Colatura och riven Gammelknas. Blandar sedan i grovhackat hummerkött & Vannameiräkor som vi fyller Cannellonirören med. Matchar cannellonin med vitvinssås och serverar med smörkokta morötter & råstekt sparris.

I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

Ingredienser
Cannellonirör (vi köpte ”Pastificio Del Colle” i en delikatessbutik – Vera & Rut i Göteborg)
6 dl grädde
Charlottenlök (1 dl skivad)
4 dl vitt vin (vi använde Les Fumées Blanches)
Färsk timjan
1 fiskbuljongtärning
2 msk smör
2 msk creme fraiche
Mascarpone (250 g) (vi använde Granarolo)
2 tsk Colatura (italiensk fisksås gjord på anjovis)
1 dl riven Gammelknas (ost från Arla Unika)
Cayennepeppar
1,5 tsk maizena + 1,5 tsk vatten
2 frysta humrar (använd köttet och frys in skalen – blir jättebra att göra hummerfond på)
En halv påse frysta kokta skalade Vannameiräkor (ca 200 g)
1 spritspåse

Vitvinssåsen
Fräs 1 dl skivad charlottenlök med lite timjan i smör i en kastrull ca 1 minut (de får inte ta färg). Tillsätt vinet och koka upp, reducera tills 2 dl återstår. Lös upp en fiskbuljongtärning i 3 dl vatten, häll över vitvinskoket. Reducera tills 3 dl återstår. Reducera grädden i en separat kastrull tills 3 dl återstår. Vispa ner grädden i vitvinskoket. Sila av. Red med 1,5 tsk maizenamjöl blandat med 1,5 msk vatten. Koka upp. Tillsätt 2 msk smör och 2 msk crème fraîche under omrörning. Ställ åt sidan.

Cannelloni*
Häll Mascarpone i en skål, tillsätt Colatura samt riven Gammelknas. Blanda ordentligt (blir det för tjockt kan man späda med lite grädde). Krydda med cayennepeppar. Skär hummerköttet (spara klorna till garnering) och Vannameiräkorna i mindre bitar och blanda ner i Mascarponefyllningen. Häll fyllningen i en spritspåse och fyll cannellonirören.

Fyll botten på en ugnsfast form med vitvinssåsen, lägg därefter på fyllda cannelloni. När formen är full hälls vitvinssåsen över så att cannellonirören blir täckta. Spara lite sås till upplägg. Riv över lite gammelknas och gratinera i ugn på 175° i 37 minuter (eller enligt anvisning).

Stek lite grön sparris i smör några minuter.

Koka späda morötter eller om det inte finns, skala morötter och skär dem i tunna stavar. Koka upp 1 dl vatten med 3 msk smör – låt koka utan lock i ca 5 minuter.

Servering
Lägg upp lite sås på en tallrik och placera ut två cannelloni ovanpå. Häll på ytterligare lite sås. Garnera med sparris och morötter – NJUT!!!

*DURUMVETE, vatten med spenat (3%) för grön färg, paprika (2%) för orange färg, betor (2%) för violett färg, gurkmeja (1%) för gul färg.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.