Sparrispasta

Sparrispasta
Grön sparris av bra kvalitet är pastans bästa kompis. Addera grädde, vin & konjak och släpp loss mixern en stund. Låt sedan pastan suga åt sig av alla godsaker samt toppa med  stekta sparrisknoppar samt marconamandlar för att få krispighet.
I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

Ingredienser
400 g pasta
1 banancharlottenlök
10 gröna färska sparrisar
3 dl vispgrädde
2 tsk koncentrerad kycklingfond alt 1 tärning
0,5 dl torrt vitt vin
1 msk konjak
Salt & peppar
1 msk dragon
1 tsk cayennepeppar
Marconamandlar

Koka pastan i saltat vatten enligt tidsangivelsen på paketet. Finhacka löken och stek sakta på medelvärme. Ta vara på sparrisknopparna och lägg undan så länge. Skär ner stjälkarna i 1 cm-bitar och låt fräsa med löken några minuter. Tillsätt grädden och vitt vin samt kycklingbuljongen och låt koka några minuter tills sparrisen känns mjuk. Mixa ihop till en slät sås. Krydda med konjak, salt, peppar, dragon och slutligen cayennepeppar. Stek sparrisknopparna ca 1-2 minuter i en medelvarm panna. Finhacka marconamandlarna.

Lägg i pastan i såsen och vänd ihop. Toppa med den stekta sparrisen och marconamandlarna. Riv parmesan eller gruyéreost över – njut!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.