Sparristortilla
Att kombinera spröda sparrisar med den magiska osttrion Parmesan, Västerbottensost och Comté fick vår tortilla att sjunga.
I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)
Ingredienser
6 ägg
300 g potatis
1 gul lök
1,5 msk rapsolja samt smör till stekning
1,5 dl grädde
0,5 dl riven västerbottensost
0,5 dl riven parmesanost
0,5 dl riven comtéost
4-5 sparrisar
Salt, peppar & cayennepeppar
Sätt ugnen på 200°. Skiva löken tunt och stek sakta. Skiva potatisen (gärna på mandolin) och stek gyllenbruna i en panna som tål att sättas i ugn. Knäck 6 ägg och rör i 1,5 dl grädde. Blanda i de rivna ostarna. Salta och peppra. Vispa ihop.
Fördela den stekta löken över potatisen. Häll äggsmeten försiktigt över och grädda på svag värme på spisen tills äggblandningen sätter sig. Det tar ca 8 minuter.
Riv gärna ytterligare ost över och sätt in i ugnen. Grädda i ca 8 minuter eller tills ytan har fått en fin, gyllene färg.
Servera tortillan antingen varm eller kall. Vi valde att ha lite serranoskinka till. Njut!
Fyndig kombination!