Äggröra de lux
Att lyxa till äggröran på helgerna är lite av en hemlig last för oss och här blandar vi svenska och italienska råvaror. Parmigiano reggiano och italiensk sommartryffel i kombination med grädde från gotländska fjällkor, svenska ekologiska ägg och en stekt brödskiva. I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)
Under ett besök i delikatessbutiken Cajsa Warg i Stockholm hittade vi ”Grädde från Fjällkorna på Puttersjaus Gård”. Det lät så spännande så vi var tvungna att lägga den i handlingskorgen. När vi sedan kom hem gjorde vi en äggröra de lux som serverades på ett smörstekt bröd tillsammans med tryffel och salladslök. Så här gjorde vi:
Ingredienser
4 ägg (gärna ekologiska)
1 färsk tryffel (annars tryffelolja) Det kan vara svårt att få tag på färsk tryffel men vi vill gärna tipsa om Italiensk Mat & Tryffel https://www.italienskmatochtryffel.se som levererar över hela landet.
1-2 dl grädde från Puttersjaus Gård
1,5 dl färskriven parmesanost
Salt och peppar
4 rundlar av bröd (valfritt)
Smör till stekning
Ta ut rundlar av brödet och stek i smör på bägge sidor. Låt rinna av på hushållspapper. Knäck äggen i en stekpanna, häll i grädden och strö över parmesanost. Salta och peppra. Sätt stekpannan på svag värme och rör hela tiden så det inte fastnar i botten. När äggröran börjar tjockna, ta bort från värmen och riv ner ungefär halva tryffeln. Blanda ihop. Ta en brödskiva, lägg på äggröra, hyvla över tryffeln och garnera med salladslök. Njut!