Äggröra de lux

Äggröra de lux
Att lyxa till äggröran på helgerna är lite av en hemlig last för oss och här blandar vi svenska och italienska råvaror. Parmigiano reggiano och italiensk sommartryffel i kombination med grädde från gotländska fjällkor, svenska ekologiska ägg och en stekt brödskiva. I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

Under ett besök i delikatessbutiken Cajsa Warg i Stockholm hittade vi “Grädde från Fjällkorna på Puttersjaus Gård”. Det lät så spännande så vi var tvungna att lägga den i handlingskorgen.  När vi sedan kom hem gjorde vi en äggröra de lux som serverades på ett smörstekt bröd tillsammans med tryffel och salladslök. Så här gjorde vi:

Ingredienser
4 ägg (gärna ekologiska)
1 färsk tryffel (annars tryffelolja) Det kan vara svårt att få tag på färsk tryffel men vi vill gärna tipsa om Italiensk Mat & Tryffel https://www.italienskmatochtryffel.se som levererar över hela landet.

1-2 dl grädde från Puttersjaus Gård
1,5 dl färskriven parmesanost
Salt och peppar
4 rundlar av bröd (valfritt)
Smör till stekning

Ta ut rundlar av brödet och stek i smör på bägge sidor. Låt rinna av på hushållspapper. Knäck äggen i en stekpanna, häll i grädden och strö över parmesanost. Salta och peppra. Sätt stekpannan på svag värme och rör hela tiden så det inte fastnar i botten. När äggröran börjar tjockna, ta bort från värmen och riv ner ungefär halva tryffeln. Blanda ihop. Ta en brödskiva, lägg på äggröra, hyvla över tryffeln och garnera med salladslök. Njut!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.