Tryffelpasta med smörslungade bondbönor

Tryffelpasta med smörslungade bondbönor
Bondbönorna är i säsong just nu och en riktig delikatess för oss. Kombinationen av brynt smör, bondbönor, tryffelpasta och parmesan försätter våra smaklökar i lätt trans.
I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

Ingredienser
1 kg bondbönor
1 paket färsk tryffelpasta
50 g smör
Salt & peppar
Parmesanost

Köp rikligt med bondbönor eftersom svinnet blir stort. Öppna skidan och ta ut de små bönorna. Släng skidan. Koka upp vatten med salt. Häll i bönorna och låt koka i 5 minuter. Skölj därefter bönorna i kallt vatten. Använd en skalkniv för att öppna upp det sega skalet som sitter runt bönan. Släng sedan skalet.

Koka upp vatten med salt i en stor kastrull till pastan. Lägg i pastan försiktigt och låt koka i 4-5 minuter (eller efter anvisningar på paketet). Rör försiktigt någon gång under koktiden. Lyft upp pastan med hålslev och låt den rinna av i durkslag. Häll upp i en serveringsskål.

Lägg smöret i en kastrull och smält det på hög värme. När smöret är helt smält fortsätt värma under omrörning tills det har en gyllenbrun och nötig doft. Smöret är perfekt brynt vid 125°. Ta snabbt av värmen.

Blanda bönorna med det brynta smöret och häll över pastan. Riv över parmesan vid servering. Njut!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.