Tryffelpasta med smörslungade bondbönor
Bondbönorna är i säsong just nu och en riktig delikatess för oss. Kombinationen av brynt smör, bondbönor, tryffelpasta och parmesan försätter våra smaklökar i lätt trans.
I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)
Ingredienser
1 kg bondbönor
1 paket färsk tryffelpasta
50 g smör
Salt & peppar
Parmesanost
Köp rikligt med bondbönor eftersom svinnet blir stort. Öppna skidan och ta ut de små bönorna. Släng skidan. Koka upp vatten med salt. Häll i bönorna och låt koka i 5 minuter. Skölj därefter bönorna i kallt vatten. Använd en skalkniv för att öppna upp det sega skalet som sitter runt bönan. Släng sedan skalet.
Koka upp vatten med salt i en stor kastrull till pastan. Lägg i pastan försiktigt och låt koka i 4-5 minuter (eller efter anvisningar på paketet). Rör försiktigt någon gång under koktiden. Lyft upp pastan med hålslev och låt den rinna av i durkslag. Häll upp i en serveringsskål.
Lägg smöret i en kastrull och smält det på hög värme. När smöret är helt smält fortsätt värma under omrörning tills det har en gyllenbrun och nötig doft. Smöret är perfekt brynt vid 125°. Ta snabbt av värmen.
Blanda bönorna med det brynta smöret och häll över pastan. Riv över parmesan vid servering. Njut!