Pasta Rydberg

Pasta Rydberg
I vår pasta Rydberg lånar vi lite grundsmaker till själva pastasåsen från klassiska Biff Rydberg. Ett redan mört innanlår får marinera några timmar i rödvin tillsammans med diverse godsaker och steks hastigt i grillpanna. Vi hettar upp rätten med chili och tillför crunch i form av pangritata. I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

500 g innanlår skärs i tunna skivor både på längden och tvären.

Gör en marinad på:
2 dl rödvin
2 msk barbecuesås
2 msk hoisinsås
Chilli dream sauce (eller ngn annan chilisås)
1 pressad vitlök
Lägg i köttet och låt marinera i ett par timmar eller över natten.

Gör äggsmeten till pastan:
2 äggulor
1-2 msk dijonsenap
1-1,5 dl creme fraiche
1 msk konjak
Späd gärna med lite syrad grädde.

Pangritata
Kör dagsgammalt bröd i en mixer till smulor. Stek smulorna med lite olivolja i en stekpanna på mellanvärme tills de är krispiga och torra. Smaksätt gärna med färsk rosmarin eller timjan. (Går även bra med torkade kryddor). Spara i en lufttät burk i svalt utrymme.

Skär en röd chili i tunna skivor och stek på medelvärme – tillsätt pangritata – låt steka en stund och använd sedan som garnering på pastan.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet (spara lite pastavatten för spädning om det behövs) och lägg tillbaks pastan i kastrullen. Häll äggsmeten över och rör om.

Värm upp en grillpanna och stek hastigt på köttet. Krydda med salt och peppar.

Lägg upp pastan på tallrik och garnera med kött, pangritata och chili samt gärna nyriven parmesan – Njut!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.