Pasta med rotsaker & pancetta

Pasta med rotsaker & pancetta
Vi tycker att tunt skivade rotsaker, som ger både sötma, krisp och kryddighet, gör sig bra i pastarätter. Här i kombination med en grund på pancetta, rosmarin, vitlök och parmesan. I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

Ingredienser
450 g torkad tagliatelle
2 morötter
2 persiljerötter alternativt palsternacka
4 jordärtskockor
2 klyftor vitlök
1 näve rosmarin
ca 12 skivor pancetta (alt hel i bit ca 300 g)
4 rejäla smörklickar
3 rejäla nävar riven parmesan

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Spara 1-2 dl pastavatten. Skala och skiva vitlöken tunt samt skär rotsakerna tunt på längden med hjälp av en mandolin alternativt potatisskalare. Skär pancettan i mindre bitar. Stek pancetta och rosmarin i hälften av smöret ca 2 minuter. Tillsätt vitlök och rotsaker. Fräs ytterligare 3-4 minuter. Blanda pastan med rotsaker och pancetta, rör i resten av smöret och parmesanen. Späd med lite pastavatten. Smaka eventuellt av med lite peppar. Servera genast. Njut!

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.