Råraka med hjortchorizo

Råraka med hjortchorizo
Både råraka och hjortchorizo smörstekts långsamt för att få fram en härlig krispighet. Genom att blanda osten Brillat-Savarin med dijonsenap och en liten klick creme fraiche får vi fram en härlig ostcreme som vi ringlar över råraka & korv innan den rostade löken och gräslöken sätter pricken över i:et.
I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

Ingredienser
Hjortchorizo från Gårdssällskapet
700 g Amandinepotatis (eller annan fast potatis)
100 g Brillat-Savarin
1 msk Dijonsenap
1 msk Creme fraiche
Smör att steka i

Börja med att blanda Brillat-Savarin med dijonsenap och creme fraiche. Blanda tills det blir en slät creme och lägg den därefter i en spritspåse.

Riv rå potatis på den fina sidan av rivjärnet, lägg den därefter i ett durkslag och låt rinna av. Tryck gärna med en sked eller liknande för att bli av med vätskan. Smält smör i en liten stekpanna och lägg i potatisen. Låt den steka 3-4 minuter på varje sida (eller tills den fått en krispig yta och fin färg).

Dela korven i fyra halvor. Skär därefter i små fyrkanter och stek i smör tills korven är knaprig.

Ta upp rårakan och lägg på en tallrik, stapla korven i ett torn i mitten och ringla över ostcremen. Strössla över rostad lök och garnera med gräslök – NJUT!!!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.