Panerad kotlett med varm sallad

Panerad kotlett med varm sallad

För att få den benfria kotletten så saftig som möjligt panerar vi den i mjöl, uppvispat ägg samt panko. Sedan smörsteker vi kotletterna långsamt innan de får vila sig upp sig till rätt temperatur. En varm sallad med lök, bacon & rucola utgör en härlig smakbädd.

I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

Ingredienser
1 påse pinjenötter
2 rödlökar
1 pkt bacon från Gårdssällskapet
1 pkt Rucolamix alt endast rucolasallad
Balsamico creme
Parmesanost
Premiumkotletter från Gårdssällskapet (1 per person)
Smör att steka i
Till paneringen
Mjöl
1 ägg
Panko

Börja med att rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Skär baconet i mindre bitar och stek tills det blir knaprigt. Skala och dela rödlöken i klyftor, stek i smör tills den blir mjuk. Dubbelpanera kotletterna, vänd dem först i mjöl, doppa i uppvispat ägg och vänd dem därefter i panko. Stek dem sakta i smör ca 2-3 minuter per sida till innertemperaturen är 63-65°. Låt köttet vila.

Lägg upp salladen i botten av en tallrik, placera ut rödlöken och strössla sedan bacon över. Skiva upp kotletten och lägg överst. Ringla balsamico crème över köttet, riv rikligt med parmesan över och avsluta med pinjenötterna. Njut!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.