Kantarellpasta

Kantarellpasta
I vår kantarellpasta tillsätter vi bacon för rökighet, äggula och grädde för krämighet, parmesan för sälta och finess samt toppar med pangritata för crunch.
I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

Ingredienser
400 g pasta
200 g bacon
Kantareller i valfri mängd (kan aldrig bli för mycket)
2-3 äggulor
1-2 dl grädde
2 dl finriven parmesanost
Svartpeppar
Färsk persilja

Skär eller klipp bacon i cm-stora bitar. Stek knaprigt i en stor stekpanna. Stek kantarellerna ihop med en finhackad charlottenlök. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara lite av pastavattnet. Vispa ihop äggulor med grädden. Blanda ihop bacon och kantareller i stekpannan och lägg i pastan. Häll äggsmeten över samt lite pastavatten. Rör runt på svag värme, riv över rikligt med parmesan och krydda med svartpeppar. Strö över pangritata och servera med lite finriven persilja. Njut!

Pangritata
Några skivor, gärna gammalt, surdegsbröd
1 vitlöksklyfta
Rosmarin och/eller timjan
Olja att steka i
Mixa brödet, tillsätt en pressad vitlök och rosmarin/timjan. Stek pangritatan krispigt i olja. Går bra att spara överbliven pangritata i en tätslutande burk.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.