Curry, kassler & sallad
En ljummen sallad med sälta & rökighet från kassler, grönt sting från sparris, crunch från pangritata, smöriga krutonger av gruyèreost och en currymajonnäs som limmar ihop hela rätten som serveras på en bädd av babyspenat och ruccolasallad.
I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)
Ingredienser
300 g kassler
250 g pasta gärna Fusilli (skruvar)
Salladslök
Några skivor surdegsbröd
Olja att steka i (chiliolja + rapsolja)
2 dl majonnäs (Hellmann’s)
1 dl creme fraiche
1 msk ananasjuice (gärna från burkananas)
1 msk smör
1 msk curry
1 knippe grön sparris
100 g gryéreost
Timjan eller persilja – gärna färsk till pangritatan
Majonnäs
Smält 1 msk smör i en stekpanna, tillsätt 1 msk curry och låt steka ihop ca 1 minut för att framhäva mesta möjliga smak. Låt kallna. Häll 2 dl majonnäs i en skål och blanda med 1 dl creme fraiche. Häll i den kallnade curryblandningen och rör om. Späd med ca 1 msk ananasjuice. Häll ca 1 dl i en spritspåse till garnering och behåll resterande i skålen.
Pangritata
Några skivor, gärna gammalt, surdegsbröd
Färsk timjan
Olja att steka i (chilioljan + rapsolja)
Mixa brödet, tillsätt timjan eller persilja och mixa lite till. Stek pangritata krispigt i olja.
Skär gryéreosten i kuber, koka pastan, dela kasslern i stavar och skär upp sparrisen i cm-stora bitar men spara knopparna till garnering. Dela salladslöken i mindre bitar.
Gör en mise en place som vi gjorde nedan för att undvika stress.
Stek kasslern i lite smör tillsammans med sparris, häll över den kokta pastan och salladslöken. Låt steka ihop några minuter. Häll upp i en skål och blanda med en rejäl klick currymajonnäs.
Servera på en bädd av babyspenat och ruccola. Stek sparrisknopparna en kort stund för att garnera salladen med, strössla pangritata över hela rätten. Spritsa ytterligare currymajonnäs över salladen, ät och njut!