Risoni i hummersås med skaldjur

Risoni i hummersås med skaldjur
Vi kokar en snabb hummersås som först får reducera i 15 minuter innan vi häller i risonin och låter den koka klart i såsen. Smörfriterar salvia och låter den rinna av på papper.
Fräser råa vannameiräkor tillsammans med små pilgrimsmusslor och saltar dem efter stekning. Monterar allt och strösslar salvian över tillsammans med riven italiensk hösttryffel. I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

Recept till 2 personer
1 dl sherry
2 msk hummerfond
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
10 råa vannameiräkor
15 små pilgrimsmusslor (Noix de Saint-Jacques köpta på Picard)
0,5 dl torrt vitt vin
Salviablad
Riven tryffel (vi hade överbliven tryffel men det kan uteslutas)

Koka sherryn med 2 msk hummerfond i 1-2 minuter. Häll i 4 dl grädde och 1 dl mjölk. Låt reducera i 15 minuter. Häll därefter i 0,5 dl vitt vin samt 2 dl Risoni och låt koka i 11 minuter. Rör runt i botten så det inte fastnar.

Smält smör i en stekpanna och låt det bli varmt – lägg därefter i salviabladen och låt dem steka tills de blir knapriga. Låt dem rinna av på hushållspapper.

Stek 10 Vannameiräkor i 4 minuter. Efter 1 minut kan de små pilgrimsmusslorna (som ska sköljas i vatten) läggas i och stekas med i 3 minuter. Häll upp på en tallrik och salta.

Lägg upp hummerrisonin på en tallrik och garnera med räkor och musslor. Strössla över salviablad. Vi hade lite tryffel över som vi rev men det kan uteslutas. Njut!

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.