Hjortytterfilé

Hjortytterfilé
Vi helsteker hjortytterfilén direkt i stekpannan i rikligt med smör, vitlök, rosmarin & timjan. Vi öser hjorten flitigt och kombinerar med ett potatis- & jordärtkocksmos, lite kantareller och råstekt broccolini. I videofilmen längst ner kan du följa receptet steg för steg. (Alla våra recept finns även på winomaten YouTube)

Ingredienser

600 g hjortytterfilé
Smör till stekning
2 vitlöksklyftor
Färsk timjan och/eller rosmarin
Skär bort eventuella senor, salta och låt vila ca 10 minuter. Värm upp en stekpanna på hög värme och bryn köttet runt om så det får en fin yta. Sänkt därefter värmen och tillsätt smör, vitlök och timjan eller rosmarin. Ös köttet tills du når en innertemperatur på 55° – låt det sedan vila minst 10 minuter upp till 58°.

Potatis & jordärtskocksmos
1 kg mandelpotatis
300 g jordärtskockor
2 dl vispgrädde
100 g smör
Salt & peppar
Skala potatisen och jordärtskockorna. Koka i olika kastruller eftersom de har olika koktid. När de är mjuka lägg dem i samma kastrull och mosa. Smält smöret och häll i grädden, låt allt bli varmt innan det hälls i moset. Mosa ihop till ett slätt och mjukt mos.

Vi valde att servera med kantareller som fanns i frysen samt broccolini som vi stekte på. Njut!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.